ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ

"Είναι περισσότερο από απλώς ένα όνομα. Είναι το πάθος μας!"

Το 29άρι ποδήλατο δεν είναι απλά ένα κομμάτι της γκάμας για τη Niner, αλλά η μία και μοναδική της αγάπη, η καρδιά και η ψυχή της στο μονοπάτι. Αποτελεί 100% δέσμευση σε ένα μέγεθος τροχού στο οποίο η αμερικανική εταιρία πιστεύει, στον άψογο σχεδιασμό και την εξαιρετική ποιότητα κύλισης. Είναι μια αφοσίωση που θέλουμε να μοιραζόμαστε μαζί σας σε κάθε διαδρομή.

Η Ksports, πιστή στις αρχές της για την υψηλή ποιότητα και αισθητική των προϊόντων της, αντιπροσωπεύει στην ελληνική αγορά την πιο εξειδικευμένη εταιρία παραγωγής 29αριών mountain bikes: τη Niner Bikes. Αποκτήστε το 29άρι που θέλετε, με τον εξοπλισμό που επιθυμείτε (δυνατότητα εξατομικευμένων επιλογών) σε απόλυτα ευρωπαϊκές τιμές, και ξαναερωτευτείτε από την αρχή τα αγαπημένα σας μονοπάτια!

Hydroforming

You will find hydroformed tubing throughout Niner's line up – the Air 9, E.M.D. 9, Jet 9, R.I.P. 9 and W.F.O. 9 all incorporate proprietary hydrofomed tube shapes. The effect of this upgrade goes much further than appearance. Hydroforming allows us to shape the tubes and optimize strength and stiffness in key areas, giving us the ability to create beautifully tuned frames with the precise ride characteristics we seek for every application. In testing, frames incorporating hydroformed tubing put up stiffness numbers much higher than those with old-style round tubing.

hydro1
The shape of a tube is as important now as the material it is made from. Shaping has a huge effect on the way stress is distributed across and around a tube. Controlling the stress distribution enables us to use less material while maintaining or even increasing the frame strength.

Shaped tubing is found in many frames. It is important to be aware that how a tube is shaped can change the quality of the results. The least expensive method for shaping a tube is via mechanical forming. In this process, tube shapes are achieved by manipulating a straight gauge tube using mandrils, dies and, tube bending equipment. This approach has limits, particularly when it comes to tube bends and tube butting (wall thickness). To contrast, Niner uses a multi stage hydroforming process - a straight gauge tube is butted and mechanically formed in preparation for the hydroforming process. Once the initial tube geometry is achieved, the tube is fully enclosed in a die, then pressurized with hydraulic fluid. This causes the aluminum to expand, obtaining the shape of the die. This process allows better control of wall thickness and more flexibility in cross sectional shaping over mechanical forming.

A massive, hydroformed downtube paired with tapered headtube, as well as a significantly larger diameter toptube, contributes to a much stronger frame with superior steering and power transfer.

Chainstays, seat tube and seatstays also benefit from hydroforming, via controlled wall thicknesses for increased butting profiles . This translates to rear triangle that are tuned for stiffness, strength and vertical compliance – in other words, ideal ride feel.

View the embedded image gallery online at:
https://ninerbikes.gr/technologies#sigProIdae3bc2f106

Εκλεπτυσμένο κούτελο

Ο νέος σκελετός της Niner είναι σχεδιασμενος με κωνικό κούτελο το οποίο έχει πολλά πλεονεκτήματα σε σχεση με το παλιό κούτελο και αρχίζει και γίνεται η εμφανής επιλογή για τους περισσότερους αναβάτες. Το νέο σχέδιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί με το αντίστοιχο κωνικό steerer πιρούνι ή με το παραδοσιακό steerer 1.125".
    headtube1
 
Στην Niner πιστεύουμε πως όποιος εξοικιωθεί με αυτό το εκλεπτισμένο κούτελο θα συμφωνήσει ότι το νέο σχέδιο του:
  1. Αυξάνει την ακαμψία και την αντοχή του σκελετού μιας και έχει μεγαλύτερη επαφή με τον σωλήνα και μεγαλύτερη διάμετρο.
  2. Μείωνει τον χρόνο εγκατάστασης του λαιμού και το βάρος μιας και δεν υπάρχουν τα 2 καπάκια (Integrated IS Style).
  3. Επιτρέπει την προσαρμογή της head γωνίας μιας και είναι συμβατό με το Cane Creek Angleset (Internal ZS Style)
  4. Δείχνει πολύ ωραίο!

Το ύψος του νέου κούτελου μαζί με εγκατεστημένο τον λαιμό είναι ακριβώς το ίδιο με αυτό του σκελετού της Niner με το παραδοσιακό κούτελο και τον λαιμό Chris King. Ακόμη δεν υπάρχει πρόβλημα about a different stack height αν χρησιμοποιέιτε το παλίο σας 1-1/8" πιρούνι.

View the embedded image gallery online at:
https://ninerbikes.gr/technologies#sigProId7701b7f6d4

Niner Carbon

Το carbon πλέον χρησιμοποιείται περισσότερο από ποτέ σε εξαρτήματα και σκελετούς ποδηλάτων, έχοντας ως αποτέλεσμα την κακή ποιότητα, η οποία προκύπτει από την βιασύνη στην κατασκευή οδηγούμενη από την ολοένα και αυξανόμενη ζήτηση.

Η Niner ακολουθεί διαφορετικό μονοπάτι. Αντί να σας δίνουμε ένα ακόμα carbon προϊόν, φροντίζουμεcarbon1 να χρησιμοποιήσουμε στο έπακρο τα οφέλη του υλικού προσφέροντας σας carbon φτιαγμένο από το μηδέν.Στόχος της Niner αποτελεί η αξιοποίηση των ιδιοτήτων του carbon,δημιουργώντας έτσι carbon προϊόντα τεχνολογικά ανώτερα από όλα όσα φέρουν την ιδιόμορφη αυτή ύφανση μέχρι σήμερα. Το νέο Niner Air9 Carbon και το Carbon πιρούνι μας, αποτελούν δύο εξαιρετικά παραδείγματα της προσεχτικής προσέγγισης μας στον τομέα του carbon σχεδιασμού. Χρησιμοποιώντας διαμόρφωση μέσω Η/Υ και με την χρήση μελετών FEA ,βασισμένες στα προϊόντα μας αλλά και προτάσεις από τρίτους, ανακαλύψαμε μια στιβαρή βάση για το πλαίσιο με το οποίο θα μπορούσαμε να δουλέψουμε. Από εκεί και πέρα συγκεντρώσαμε τις τιμές στιβαρότητας και αντοχής, τις οποίες θεωρήσαμε σημαντικές να πετύχουμε. Μελετώντας τις ροές ενέργειας και τις ροπές της αλυσίδας, σχεδιάσαμε ένα ρευστό σχήμα, το οποίο διασκορπίζει την ενέργεια σε ολόκληρη τη κατασκευή, ενώ ταυτόχρονα ελαχιστοποιεί την πίεση που ασκείται στα risers και σε άλλα καίρια σημεία του σκελετού. Βασικός στόχος του σχεδιασμού είναι να χρησιμοποιήσουμε όσο καλύτερα μπορούμε, την φυσική ιδιότητα απόσβεσης του carbon,για να αυξήσουμε τον χρόνο ζωής του, όπως και να μειώσουμε τους κραδασμούς που δέχεται ο αναβάτης.

Η εξωτερική εμφάνιση των ποδήλατων μας σχετίζεται άμεσα με τις τιμές ακαμψίας και αντοχής που έχουμε θέσει ως στόχο, κάτι το οποίο είναι εμφανές στο Air9 Carbon και το Niner Carbon πηρούνι μας. Με το Carbon μπορείς πολύ εύκολα να πέσεις στην παγίδα του "απλά πρόσθεσε και άλλες στρώσεις". carbon2Ο εύκολος δρόμος είναι να σχεδιάσεις κάτι το οποίο φαίνεται όμορφο και μετά να προσθέσεις επιπλέον στρώσεις carbon σε καίρια σημεία, μέχρι να πετύχεις κάποιες στάνταρ τιμές ακαμψίας  και αντοχής. Αυτή η προσέγγιση δεν είναι αρκετά καλή για ένα Niner.Η εξωτερική εμφάνιση των carbon προϊόντων μας καθορίζεται από τις απαιτήσεις σε ακαμψία και αντοχή που έχουμε θέσει ως στόχο, έτσι ώστε να μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε το ίδιο το σχήμα για να τις επιτύχουμε, και όχι μερικές επιπλέον στρώσεις. H στρεπτική ακαμψία, για άμεση αλλαγή κατεύθυνσης και τα στιβαρά BB, για άμεση μεταφορά ενέργειας, αποτελούν δύο σημεία ύψιστης σημασίας τα οποία αντανακλούν σχεδιαστικά στα πλαίσια και τα πηρούνια μας, μαρτυρώντας το ότι δεν μας παρασυρθήκαμε από την "πρόσθεσε και άλλες στρώσεις" φιλοσοφία.

Μόλις το σχήμα ολοκληρωθεί στον Η/Υ και χρησιμοποιώντας την μέθοδο της ταχείας προτοτυποποίησης και στερεολιθογραφικών μοντέλων πραγματικών διαστάσεων, διασφαλίζουμε την ορθή συναρμογή των εξαρτημάτων προτού προχωρήσουμε στο καλούπι. Έπειτα κατασκευάζουμε δοκιμαστικά μοντέλα στα οποία μπορούμε να ελέγξουμε τα επίπεδα αντοχής και στιβαρότητας. Όλα τα carbon προϊόντα μας υπόκεινται σε εξαντλητικά τεστ αντοχής πρίν πάρουν το "ok" για περαιτέρω αξιολόγηση σε συνθήκες ποδηλασίας. Κάθε αλλαγή εκκινεί ένα νέο γύρο δοκιμών οι οποίες διασφαλίζουν ότι όποιες αλλαγές στις γωνίες ή το σχήμα, όχι μόνο δεν θα έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην συνολική αντοχή αλλά θα εξυπηρετούν και την αυξημένη ποιότητα κύλησης αλλά και την μείωση του βάρους. Είναι μία διαδικασία στην οποία δεσμευόμαστε απόλυτα σε κάθε νέο ποδήλατο που κατασκευάζουμε.carbon3

Τα βήματα μέχρι το τελικό προϊόν, είναι μακρά και πολύπλοκα, αλλά όλα τους είναι υψίστης σημασίας στην διαδικασία κατασκευής ενός Niner.

To Carbon είναι ένα θαυμάσιο υλικό με αμέτρητες δυνατότητες, η διαφορά της Niner από τους υπόλοιπους, έγκειται στο ότι αγκαλιάζει με ιδιαίτερη αφοσίωση τις δυνατότητες και τις προοπτικές του από την αρχή ως το τέλος.Niner Carbon

Biocentric EBB

Σύστημα μεσαίας τριβής

ebb drawingΤο νέο Bio-Centric σύστημα μεσαίας τριβής της Niner εξαλείφει όλα τα ζητήμα που προκύπτουν από τα eccentric συστήματα μεσαίας τριβής με έναν πολύ απλό τρόπο: Είναι σχεδιασμένο να αποτελείται από 2 κομμάτια.

Το ένα κομμάτι κουμπώνει από την μεριά του οδηγού ενός κανονικού 68mm ΕΒΒ shell και το άλλο κομμάτι κουμπώνει από την αντίθετη μεριά. Τα δύο κομμάτια ενώνωνται μεταξύ τους με ένα μπουλόνι κάνοντας έτσι τα δύο Bio-Centric κομμάτια να ευθυγραμμίζονται αυτόματα στο EBB shell.

Το τελευταίο και σημαντικότερο κομμάτι του παζλ, το οποίο λύνει και όλα τα υπάρχοντα προβλήματα των ΕΒΒ είναι οι προεξοχές στην εσωτερική μεριά των κομματιών οι οποίες σφίγγουν στην εσωτερική μεριά του σωλήνα μεσαίας τριβής και ευθυγραμμίζουν τα 2 κομμάτια του συστήματος. Με τον τρόπο αυτό η Niner εξαλείφει όλα τα προβήματα που δημιουργούνται στο ΕΒΒ. Ακόμα, επειδή το σύστημα της Niner σφραγίσει τον σωλήμα μεσαίας τριβής 360 μοίρες, δεν εισχωρεί λάσπη και βρωμιά που είναι η νούμερο ένα αιτία καταστροφής της μεσαίας τριβής.

Το καινούγιο ΕΕΒ σύστημα χάρη στον νέο σχεδιασμό του δεν γλύστρησε ούτε έσπασε όυτε μετά από 100.000 στροφές. Απλό, ελαφρύ και δυνατό, το νέο σύστημα ΕΒΒ της Niner είναι η ιδανική λύση για τις ανάγκες τεντώματος της αλυσίδας. Είίναι διαθέσιμο σε 4 διαφορετικά χρώματα: ασημί, μαύρο, κόκκινο και μπλε.

View the embedded image gallery online at:
https://ninerbikes.gr/technologies#sigProId2eab31a9ce

Ανάρτηση CVA

CVA IS PATENTED (U.S. Patent No. 7,934,739)
CVA is a unique, award-winning suspension design and has been recognized with a US Patent.
cva1
CVA IS THE ONLY 29er SPECIFIC SUSPENSION DESIGN
CVA is the only suspension designed to take advantage of the increased bottom bracket drop of 29ers.

CVA OFFERS EFFICIENT PEDALING IN ALL CHAINRINGS
Because the lower swingarm linkage is located underneath the bottom bracket, chain torque in any chainring effectively neutralizes the unwanted forces that degrade power transfer to the rear wheel.

CVA IS POSITIVELY REVIEWED AROUND THE WORLD
CVA-equipped Niners have earned praise from riders in online forums and magazines all over the globe.

Although CVA resembles some of the other parallel link designs, CVA works very differently to isolate pedaling forces and remain fully active under all conditions. Many current suspension designs, especially some parallel link suspension designs, maximize efficiency by anticipating that most of your pedaling will be done in the middle chainring and are designed around this 'virtual' pivot location. This means that there is some compromise to the suspension's pedalability when NOT in the middle chainring or when using a 2x10 set up. The better the design, the less noticeable this compromise is.

In order to isolate pedaling forces across a broader range of gearing, the CVA's 'instant center' location is in front of the drivetrain. With the lower pivot under the bottom bracket, the force at the rear axle resulting from chain tension pulls the two linkages in opposite directions in all gear choices, effectively isolating the drivetrain from the rear triangle. In other words, when a rider cranks on the pedals, the chain is trying to pull the lower link down and away from the bottom bracket, and the upper link in its regular rotational path. Since the rear triangle is one piece, these opposing forces cancel each other out, leaving the only outlet for chain-induced torque being rotation of the rear wheel, where it's most wanted.

cva2

Past the rearward-most position at sag, the axle path moves in towards the bike at a gradual, constantly varying arc, which insures that there is minimal chain growth throughout the length of travel. This also means minimal pedal feed back in the drivetrain while cycling the suspension, essentially isolating it from the fully active movement of the suspension design.

Ultimately, there are many variables in suspension – we believe that we have created a strong, 29er specific system, and that the best way to test it is to go out and ride a Niner full suspension bike.

26" εναντίον 29"

Το μέγεθος του τροχού και η επιστήμη του να πηγαίνει «τάπα»

26 29aΜερικές φορές οι λόγοι είναι αρκετά εσωτερικοί για να τους βάλεις σε λέξεις. Μερικές φορές πρέπει να καβαλήσεις για να το πιστέψεις. Ασχέτως με το τι σου λέμε εμείς, σε προκαλούμε να δοκιμάσεις ένα Niner για να το καταλάβεις. Να μιλήσεις με έναν κάτοχο Niner και σου εγγυόμαστε ότι η αντίδραση του, θα σου διασφαλίσει περισσότερες πληροφορίες απο αυτές που ζητούσες. Αλλαγή τρόπου ζωής; Πέστο και έτσι, είναι κάτι το οποίο το ακούμε συχνά!

26 29bΤο βασικό concept της μεγαλής διαμέτρου του τροχού είναι απλό: το να μπορεί ο τροχός να υπερπηδήσει τα εμπόδια. Αντί να κυλάς στο έδαφος, να μπορείς να κυλάς ΠΑΝΩ απο αυτό, έχοντας περισσότερο έλεγχο και σταθερότητα ακόμα και στα πιο τραχιά μονοπάτια. Σκεφτείτε την διαφορά ανάμεσα σε μία ρόδα skateboard και σε μία ρόδα monster truck. Το skateboard ακινητοποιείται ακόμα και στο μικρότερο πετραδάκι, ενώ το monster truck μπορεί και «καταπίνει» ακόμα και αυτοκίνητα! Εντάξει... το παράδειγμα είναι λιγάκι τραβηγμένο, αλλά αρχίζετε και καταλαβαίνετε τι θέλουμε να πούμε!

Ο μεγάλος τροχός έχει μεγαλύτερη περιστροφική αδράνεια, η οποία με την σειρά της βελτιώνει την συνολική σταθερότητα του ποδήλατου. Επίσης οι τρείς εξτρά ίντσες, αυξάνουν το σημείο επαφής του ελαστικού με το έδαφος, σε οποιαδήποτε δεδομένη στιγμή, το οποίο μεταφράζεται σε ενισχυμένο «δάγκωμα» του ελαστικού. Μπείτε με ταχύτητα σε μία στροφή καβαλώντας ένα Niner και θα δείτε πώς, ακόμα και σε απίστευτες κλίσεις, η πρόσφυση και η σταθερότητα βρίσκονται σε απαράμιλλα επίπεδα, τα οποία φάνταζαν απίστευτα μέχρι τώρα. 

26 29cH Niner δεν έβαλε απλά μεγαλύτερους τροχούς στα ήδη υπάρχοντα σασί. Χρειάστηκαν πολλές ώρες δουλειάς και δοκιμών για να επιτευχθεί η σωστή γεωμετρία. Οι σχεδιαστικές μας παράμετροι ήταν εξ’αρχής, το να κατασκευάσουμε ένα ποδήλατο το οποίο δεν θα απαιτούσε κάποια ιδιαίτερη εξοικείωση. Αφού το μόνο που κάνουμε είναι 29άρια, έπρεπε να το κάνουμε σωστά! Είναι κατανοητό πως είχαμε αρκετά υψηλές προσδοκίες να ικανοποιήσουμε. Το αποτέλεσμα: η αφοσίωση της Niner στην Μεγάλη Επανάσταση, αναγνωρίστηκε απο τα μεγαλύτερα ποδηλατικά περιοδικά ανά την υφήλιο.